زعفران دم کرده و طرز تهیه زعفران، به همراه خواص زعفران دم کرده

برای استفاده از زعفران روش های مختلفی وجود دارد که رایج ترین آن روش زعفران دم کرده است که برای استفاده از آن ابتدا باید روش دم کردن زعفران را بدانیم.
در واقع بعد از مرحله خرید اینترنتی زعفران نوبت به طرز استفاده و نگهداری از زعفران می رسد.
ما در اینجا 2 روش متداول دم کردن زعفران را آموزش میدهیم :
1- زعفران دم شده با آب جوش
2- زعفران دم شده با یخ

در ادامه به آموزش نحوه انجام این روش ها میپردازیم؛ با ما همراه باشید :

آب جوش

در این روش ابتدا باید زعفران را بسابیم تا تبدیل به پودر شود، سپس روی زعفران پودر شده
مقداری آب جوش میریزیم و یک دری روی ظرف آن می گذاریم و صبر میکنیم
تا زعفران دم کند، برای نتیجه بهتر این روش می توانید وقتی آب جوش داخل زعفران ریختید
و درب آن را گذاشتید، ظرف را روی سماور را کتری درحال جوش بگذارید تا زعفران بهتر دم کند و رنگ و عطر و طعم بیشتری بدهد.


به محض این که عطر زعفران در فضای محیط پخش شد باید ظرف را از روی کتری بردارید،
حالا می توانید هر قدر از آن نیاز دارید مصرف کنید و باقی را درون یک ظرف در بسته و تمیز داخل یخچال بگذارید و هر موقع به آن احتیاج داشتید از آن استفاده کنید.

بیشتر بدانید : برای افزایش شناخت درباره زعفران، می توانید مقاله تشخیص زعفران اصل را در چند دقیقه مطالعه کنید.

زعفران دم کرده با یخ

یخ

بله شاید کمی عجیب به نظر برسد اما با استفاده از یخ هم میتوانید زعفران را دم کنید.
طرز تهیه زعفران دم کرده با یخ به این صورت است که ابتدا تکه های یخ را،
روی زعفران سابیده شده بی اندازید و در محیط باز (مثل اتاق) قرار دهید
و صبر کنید تا یخ به طور کامل آب شود و رنگ و عطر زعفران را بیرون بکشد.

جالب است بدانید، نتایج نشان داده است که زعفران دم کرده با یخ بازدهی بیشتری نسبت به روش قبل دارد، یعنی وقتی زعفران را با استفاده از یخ دم میکنیم عطر و طعم و همچنین رنگ بیشتری میدهد نسبت به زمانی که با آب جوش آن را دم میکنیم.
در این روش هم بعد از دم کشیدن زعفران میتوانیم هر مقدار از آن نیاز داریم استفاده کنیم و باقی را درون یک ظرف دربسته و تمیز، داخل یخچال بگذاریم.

نکات تکمیلی

1- همه زعفران را یکجا و در یک نوبت دم نکنید زیرا زعفران دم کرده بعد از حدود 3 هفته
خاصیت و کیفیت خود را از دست می دهد. پس به میزان مصرفتان زعفران دم کنید.
2- در هنگام سابیدن و خرد کردن زعفران، یادتان باشد این کار را به آرامی و با حوصله انجام دهید
تا زعفران تان نسوزد و بهترین کیفیت خود را ارائه دهد. همچنین برای سابیدن آن بهتر است از هاون
و دسته هاون چوبی استفاده کنید تا از سوختن زعفران جلوگیری کنید و زعفران دم کرده شما بهترین کیفیت خود را ارائه دهد.

بیشتر بدانید : برای آموزش طرز تهیه شربت زعفران کلیک کنید.


3- در هنگام سابیدن زعفران می‌توانید یک حبه قند هم درون ظرف انداخته با همراه زعفران بسابید
تا زعفران بهترین طعم خود را بدهد.
4- از خرید زعفران نرمه و خرد شده از فروشندگانی که به آنها اطمینان کامل ندارید خودداری کنید.
زیرا احتمال تقلب در زعفران خرد شده بیشتر از زعفران معمولی است و تشخیص تقلبی بودن آن کار هر کسی نیست و این کار تنها با دستگاه‌های آزمایشگاهی امکان پذیر است.
5- برای نگهداری زعفران در خالت خشک بهتر است آن را داخل یک ظرف فلزی و به دور از نور خورشید نگهداری کنید. همچنین حواستان باشد که تماسی با آب و رطوبت نداشته باشد.

آیا زعفران دم کرده باعث سقط جنین میشود؟

پاسخ به این پرسش نیاز به سنجیدن شرایط فرد دارد، بنابراین نمی‎توان به فرد حامله توصیه کرد که از زعفران استفاده بکند یا خیر.
توصیه می‎کنیم ابتدا مقاله زعفران در بارداری را بخوانید و حتما با پزشک هم در این مورد مشورت کنید.

زعفران دم کرده برای چی خوبه؟

  • زعفران در کمک به بهبود حافظه با کاهش هورمون سروتونین مغز نقش مهمی دارد، در نتیجه برای جلوگیری از بروز بیماری فراموشی (آلزایمر) بسیار مفید است.
  • زعفران دم کرده روند هضم غذا را بهبود می‎دهد. با استفاده از آن در خوراکی هایمان مثل برنج می‎‎توانیم کمک خوبی به دستگاه گوارش خود بکنیم تا غذا را ساده تر هضم کند.

2 thoughts on “زعفران دم کرده و طرز تهیه زعفران، به همراه خواص زعفران دم کرده

    • هادی مطهری says:

      سلام دوست عزیز
      در متن بالا در این باره توضیح دادیم و باز هم توضیح بیشتری خواهیم داد/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *